Unica Fashion

Kauniita jakkuja,
takkeja ja liivejä
kudotuista
sameteista,
villasta, silkistä
ja pellavasta

Koot: XS-XXXL

Myös tilauksesta

Liisa Pikkujämsä

 

Tunnustuspalkinnot

 

Design-palkinto

Tampereen kaupunki 1997

 

Kultainen Avain -kunniakirja

Suomalaisen työn liitto 1998

 

Valtakunnallinen Vuoden Yrittäjänainen

Yrittäjänaisten keskusliitto 2001

 

Vuoden käsityöyrittäjä

Riutta-säätiö 2009

 

Vuoden yrittäjä

Pispala-Pyynikin yrittäjät 2009

          Lis

          Takki kuvioitua puuvillasamettia

        Elisa-mekko

        bambutrikoota ja puuvillatrikoota

        Monikäyttötuote voidaan pukea

       10:llä eri tavalla

 

Opiskelin Wetterhoffin kotiteollisuusopettajaopistossa Hämeenlinnassa. Valmistuin kotiteollisuusopettajaksi (nykyisin käsi- ja taideteollisuusopettaja) tekstiilipuolelta. Olin tekstiiliteollisuuden ja kaupan palveluksessa kunnes v. 1981 perustin toiminimen, jossa itseni kutomista kankaista suunnittelin ja tein tekstiilejä ja vaatteita.

Yritys Toiminnan laajentuessa yritys muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 1994. Perheyrityksemme nimeksi annettiin Unica Fashion Oy kuvaten tuotteiden uniikkia luonnetta. Tuotantotilat ovat nykyään UNIIKIT-myymälämme yhteydessä.

Materiaalit, suunnittelu ja palvelu Tunnuslauseemme on ”Unica – wearable art” eli ”Unica – pukeutumisen taidetta” korostaen taiteen yhdistämistä vaatteeseen. Tuotteittemme materiaalit ovat laadukkaita luonnonmateriaaleja: puuvilla, villa, pellava, silkki ja bambu. Aikaisempina vuosina Unica tunnettiin värikkäistä poppanajakuistaan. Nyt päämateriaalit ovat erilaiset kudotut sametit ja keittämällä pehmennetty villa. Värit ovat edelleenkin tärkeä tekijä suunnittelussa. Palvelemme myös asiakastamme yksilöllisesti. Ellei myymälästä löydy sopivaa kokoa tai väriä, voimme toteuttaa vaatteen myös tilauksesta, jolloin asiakas voi vaikuttaa vaatteen väreihin, mittoihin ja koristeluun.

Vienti Aloitimme jo yrityksen alkuvaiheessa viennin Saksaan, Hollantiin ja Pohjoismaihin. 1990-luvun puolivälissä saimme Japaniin kaksi maahantuojaa, jotka toimivat edelleen aktiivisesti. Tuotteemme ovat väriensä, pelkistettyjen muotojensa ja koristeidensa sekä käsityötaidon vuoksi ihastuttaneet japanilaisia naisia. Olemme onnistuneet täyttämään vaativien japanilaisten kuluttajien vaatimukset ja toiveet paitsi yksilöllisen suunnittelun, myös teknisen laadun ja toimitusvarmuuden suhteen.

Kotimaan myynti Tampereelle perustamamme UNIIKKIEN lisäksi tuotteitamme myydään lisäksi muutamissa suomalaiseen suunnitteluun suuntautuneissa putiikeissa eri puolilla Suomea.

Tulevaisuus Uskon, että suomalaisuutta, yksilöllisyyttä ja palvelua korostava tapamme toimia saa kasvavaa kannatusta myös vaativien kotimaisten asiakkaiden piirissä.

 

Liisa Pikkujämsä

 

Birgit

Takki huovutettua villaa

            Kuura

            Takki puuvillasamettia

 

                     

                       Tango

                        Kevyt jakku puuvilla-viskoosia

                   

                     Leeni

                     Jakku puuvillasamettia

 

            Lumipallo            Lumi

            Jakku                     Hame        huovutettua

                                                            villaa