Anneli
Keinonen

Käsinpainetut paidat ja laukut

Yritykseni Anneli Keinonen Oy on suunnitellut ja painanut käsin käyttö- ja taidetekstiilejä vuodesta 1980 lähtien. Aluksi tein pääasiassa serigrafiaa kankaalle. Vuodesta 1992  päätuotteiksi nousivat T-paidat ja pukeutumispaidat. Historiallinen Keikyän entinen meijeri laajan Kokemäenjoen varrella Sastamalassa on idyllinen ja inspiroiva työympäristö.
 
Vaatteet ja asusteet valmistamme pääasiassa puuvillaneuloksesta. Käytän myös luonnonsilkkiä, villaa ja bambua jonkin verran. Tyylikkäiden akvarellitekniikalla painettujen kuvioiden lisäksi saamme usein kiitosta tekstiilien monikäyttöisyydestä, kestävyydestä ja muotonsa pitävyydestä.
 
Neulokset ja ompelu tehdään Suomessa.
 
Koulutukseltani olen tekstiilisuunnittelija ja olen Ornamon jäsen. Olen saanut useita palkintoja ja tunnustuksia sekä yrittäjänä että taiteilijana mm:
- Valtakunnallinen Taito-palkinto  ja vuoden käsityöyrittäjäksi valitseminen 2004
- Valtion taideteollisuustoimikunnan Laatutuki 1992
- Käsi- ja taideteollisuusliiton Kultainen Taitomerkki 1990
 
Poikani Atte Keinonen on tullut osakkaaksi yritykseeni vuonna 2010.
 
Olen uskonut koko 30-vuotisen yrittäjyyteni aikana suomalaiseen designiin, laatuun ja työhön. Usein inspiraatiot uusiin teoksiini syntyvät luonnosta, väreistä, äänistä ja sattumista. Nämä elämykset olen vanginnut kuviksi mm. paitoihin ja tauluihin. Ammennan kuvataiteesta, mutta yhtä tärkeitä ovat minulle tuotteitteni yksityiskohdat: materiaalit, värit ja kaavat. Taide ja käsityö ovat minulle intohimo ja elämäntapa. Nautin siitä, että voin asua ja työskennellä maaseudulla historiallisesti arvokkaassa Keikyän entisessä meijerissä.

Anneli Keinonen

K&aumlsinpainettu pusero